Entry kali ini akan memperbincangkan kehebatan Mahadi menyediakan sandwich sardin. Mestilah dia bangga sebab aku masak pon tak reti. Pernah lah one time aku buatkan dia maggi goreng, tapi tak sedap sebab gaulan antara rempah dengan mee tak sebati. Pfftss. Memilih.
Tapi aku bersyukur kerana dikurniakan mak + abah + adik dan mak cik2 yang pandai memasak. Dulu masa zaman belajar di UTM KL dan Skudai, mak selalu bekalkan sambal ikan bilis goreng. Ini merupakan killer dish mak. Sampai sekarang Dila dan Eleanour selalu terliur nak makan sambal ikan bilis mak. Begitu jugak dengan Mahadi. Setiap kali balik KL, mak selalu tapaukan sambal ikan bilis sebagai bekalan seminggu di Penang.
Abah memang terrorist buat rendang pucuk paku. Nadia pulak memang pakar masak sambal ikan bilis (anak mak kan) + ikan kembung cili padi dan pasta. Mak cik2 aku pandai masak asam pedas + laksa + sardin dan bermacam-macam lagi. ATok pon terror masak mee bandung. Maka aku seorang sahaja yang buta memasak. *Aku ni anak angkat kot
Mahadi kata resepi ini telah diadaptasi daripada Vaneeda Imran dan Puan Aisah, ibu Mahadi. Sebelum masak, kami telah singgah di sebuah car wash. AUTOMATIC lagi! WOW! Aku selalu tengok dalam movie omputih, sekarang aku berpeluang merasakan suasana :"dicuci" di dalam kereta. Cool habis. Seingat aku ada satu car wash macam ni dekat Esso ML4 Jalan Ampang tapi dah tak beroperasi. Car wash ni sangat lah murah RM3 jer. Dekat KL tak dapat macam ni
Murah!
AUTO CAR WASH
Aku sangat TERUJA
Camwhoring aktiviti harus
Censored
Kami meneruskan perjalanan ke AEON Jusco (jangan tanya dekat mana) untuk membeli roti GArdenia, sardin setin, cili padi, bawang merah, butter dan CHEESE. Yummy!
Kadang-kadang aku rasa, dunia sekarang dah terbalik.
Aku pon tak pernah shopping macam ni.
Selalunya mak + abah +nadia jer yang buat. (+_+)
Aku yang malu
Mahadi tanya "Apa beza bawang merah yang kecik tue dengan
bawang merah yang besar nie?"
Aku " ehhhhh jom carik cheese" - pfftss...Manalah nak tahu apa bezanya.
Preparation
Mahadi mengomel "Mula-mula kita potong bawang yer"
Apa-apalah, asal siap cepat. Nad dah lapar
Potong bawang.
Sikit pon MAhadi tak nangis. Semakin malu aku!
Sila kacau-kacau kan sardin hingga hancur.
Bak kata Vaneeda "Nak sedap, sila tambahkan CHEESE"
Walah weh, dahlah sedap, kemas pulak tu!
Mahadi setting untuk breakfast.
Aku setuju untuk keluar mencari rezeki, biar Mahadi jadi housewife.teeheee
Muka bangga, aku malu!
Pada Mahadi "Terima kasih for your great hospitality dan scrumptious sandwich"
gile ah Madi ni terror weh
ReplyDeletemalu aku kwn ngan kau Nad..
aku ingt aku nk kwn ngan Madi je la pasni
wakakaka.. xkan masak maggi pun x lepas, nad?
ReplyDeleteiskkk pokok semalu tul ko ni
af: tue lah pasal. aku pon pelik...maner ntah dibelajarnya
ReplyDeleteJames: haku raser requirement Mahadi yang tinggi sangat
haha..ingatkan aku sorang je buta masak..haha.. ada geng!=)
ReplyDeletewakakakaka...
ReplyDeleteko kot yg xbaper nak tinggi...
kui kui kui